De Brouwerij

De pakhuizen waar de Lambiek, de Geuze en de Kriek rijpten, evenals het atelier bleven in het bezit van de familie en ondergingen in de loop der jaren transformaties. De oude werkplaats is nu gerenoveerd, met respect voor het patrimoniale karakter van het gebouw om een microbrouwerij te huisvesten die in de stedelijke omgeving is geïntegreerd.

Hier zijn enkele van de verbeteringen die zijn doorgevoerd:

  • Prioritaire inzet van duurzame energie (zonnepanelen) voor het brouwen
  • De warmte die tijdens het brouwproces wordt gegenereerd, wordt gerecupereerd, inclusief de recuperatie van warmte uit waterdamp, die zowel energiezuinig is als onaangename geuren in de omgeving elimineert.
  • Het gebouw is geïsoleerd om de impact van geluid en trillingen te verminderen
  • Het interieur is volledig gerenoveerd met nieuwe elektriciteit en sanitair, evenals brouwerij-compatibele vloer en afvoeren

Het biermagazijn wordt nu gebruikt als privé-appartementen en is ook de thuisbasis van het Rayon Vert cultureel centrum op de begane grond, maar een groot deel van de kelder die ook toegankelijk is vanuit de nieuwe brouwerij, wordt gerenoveerd voor toekomstig gebruik bij bierrijping.

De brouwerij is bereikbaar met tal van openbaar vervoermiddelen:

  • 3 minuten lopen van het treinstation van Jette
  • Minuten lopen van tram 19 en bus 14 & 88
An address must be specified for a map to be embedded


De transformatie van de brouwerij

Deze foto's tonen de evolutie van de werken tot het uiteindelijke resultaat vandaag: